Wedstrijdinfo Veldkamp Witgoed Run Bike Run

Deze wedstrijd heeft een laagdrempelig karakter en is toegankelijk voor iedereen: jong en oud, beginner of topatleet. Het is een leuke uitdaging voor de beginnende duathleet om ervaring op te doen en voor de ervaren atleten een mooie wedstrijd om in vorm te blijven.

Parcours / afstanden
De wedstrijd wordt gehouden op en rond de ATB baan van ATB vereniging Oldebroek, Sportlaan ’t Loo Oldebroek. Het parcours in 2019 ziet er hetzelfde uit als de voorgaande jaren.

Lopen:
De start van de wedstrijd ligt 50 meter voor de Startboog, naast het Parc Ferme, we zorgen zo voor een beetje spreiding voordat de lopers de eerste bocht ingaan. De lopers lopen vervolgens 4 km, dat zijn 4 rondes van 1 km over de ATB baan. Dit is een zwaar, bochtig parcours, het zal een pittige loop zijn. Na 4 rondes gelopen te hebben gaan de deelnemers de wisselzone in, waar de mountainbike wordt gepakt. Tijdens de wedstrijd mag er in de wisselzone niet gefietst worden. Denk eraan dat u eerst uw helm op zet, vervolgens uw fiets pakt en dan lopend met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone loopt.

Fietsen:
Nadat u uit de wisselzone bent gelopen stapt u op de ATB fiets en fietst u vervolgens 12 km, dat zijn 4 rondes van 3 km. Het fietsgedeelte is deels over de ATB baan, maar er zal ook een stuk door het bos gereden worden. Na afloop van de 4e ronde gaat u weer de wisselzone in, gelijk afstappen na de balk, en loopt u naar uw plek terug waar de schoenen staan. Hier aangekomen gaat de helm pas af, vervolgens de schoenen weer aan , de wisselzone weer uit.
Lopen:
Voor het laatste loopstuk loopt u 3 km, dat zijn 3 rondes van 1 km. Na 3 rondes komt u over de finish, waarna vrijwilligers u opwachten met water en wat voeding. Ook de transponder levert u hier bij een vrijwilliger in.
Op vertoon van uw buiknummer van het hardlopen krijgt u bij het parc ferme (wisselzone) uw fiets weer terug.
Vanaf 12.15 uur is het parcours vrij om ingereden te worden. Om 13 uur start de individuele afstand en om 15 uur de duo’s. Vanaf 14.30 hopen wij het parcours vrij te hebben voor het inrijden van de duo’s.

Algemene info:
De deelnemers dienen zich op de wedstrijddag te melden bij het inschrijfbureau in de kantine van de ATB vereniging. Ook voor de na-inschrijving kunt u hier terecht (tenzij het maximale aantal van 80 deelnemers is bereikt). Licentiehouders moeten zich bij het inschrijfbureau identificeren middels hun licentie. Bij het inschrijfbureau ontvangt u een stuurbordje, een transponder met enkelband en een startnummer voor het lopen. Het stuurbordje bevestigt u dmv tie rips aan uw stuur, het startnummer graag bevestigen op uw buik. De transponder maakt u vast aan uw enkel. Nadat u het parcours heeft verkend, meldt u zich met uw fiets bij de beveiligde wisselzone. Hier wordt uw fiets en helm gecontroleerd, waarna u uw fiets kunt stallen. Dit wordt gedaan door een vrijwilliger en een NTB official. De wisselzone is geopend van 12.30 uur tm 16.30 uur en wordt bewaakt.
U dient tijdens de wedstrijd alle aanwijzigingen van de organisatie onvoorwaardelijk op te volgen. Op overtreding van het wedstrijdreglement staat diskwalificatie. Mocht u zich tijdens de wedstrijd genoodzaakt zien de wedstrijd te staken, meldt u zich dan af bij de wedstrijdleider.

Off-road reglement
Men dient zich te houden aan de NTB reglementen voor off-road evenementen. De belangrijkste punten hierbij zijn:

 1. Alleen mountainbikes zijn tijdens de off-road wedstrijden toegestaan. Veldcrossfietsen zijn niet toegestaan.
 2. De max banddiameter van de mountainbike is 29 inch. De minimale breedte van de band is 1,5 inch (40 mm)
 3. Profielbanden en/of slikbanden zijn toegestaan, afhankelijk van de conditie van het grondoppervlak.
 4. Stayeren is toegestaan.
 5. Atleten die op een ronde zijn gezet (gedubbeld) mogen de wedstrijd gewoon afmaken.
 6. Hardloopschoenen met spikes zijn toegestaan
 7. Het dragen van een goedgekeurde helm is verplicht. De helm dient getoond te worden bij de fietscontrole. De fietscontrole vindt plaats wanneer u uw fiets (ATB) voor de start van de wedstrijd in de wisselzone klaar zet.
 8. U moet de helm vastgemaakt op het hoofd dragen zolang u in het bezit bent van de fiets. Dus vanaf het moment dat u de fiets pakt bij de start van het fietsen tot en met het moment dat u de fiets neerzet bij het einde van het fietsen.
 9. In de wisselzone mag niet worden gefietst. U mag pas opstappen als u de wisselzone heeft verlaten.

Algemeen reglement

 1. De organisatie kan ivm extreme weersomstandigheden besluiten de afstanden in te korten of zelfs het evenement af te gelasten indien de veiligheid van de deelnemers in het geding komt. Bij afgelasting vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.
 2. Deelname is mogelijk indien uw inschrijfgeld is voldaan.
 3. De wedstrijdleiding is gerechtigd om deelnemers van verdere deelname uit te sluiten, indien blijkt dat de deelnemer of het materiaal in een dusdanige conditie verkeert, dat de deelnemer bij verdere deelname een gevaar oplevert voor zichzelf of voor anderen. Indien de deelnemer zelf besluit om een wedstrijd te staken, dan dient hij de wedstrijdleiding hiervan op de hoogte te brengen en de transponder in te leveren.
 4. Hulp van derden is niet toegestaan.
 5. Deelname geschiedt op eigen risico.

Wedstrijdreglement
Deelname aan de Run Bike Run houdt in dat u akkoord gaat en op de hoogte bent van de bepalingen wedstrijdreglement en het algemeen reglement van de Nederlandse Triatlon Bond. Verder is het reglement van de Veluwse Run Bike Run Competitie van toepassing.

Onze wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTB. Deelnemers aan de wedstrijd moeten in het bezit zijn van een geldige NTB licentie. Zo zijn de deelnemers via de NTB verzekerd. Deelnemers zonder NTB licentie dienen een daglicentie aan te schaffen.
Buiten deze verzekering doet een ieder mee op eigen risico en aanvaardt de organisatie geen enkele vorm van aansprakelijkheid, welke kan voortvloeien uit deelname aan deze duathlon.