OLYMPISCH WIELERKAMPIOEN ANNA VAN DER BREGGEN WINT RUN BIKE RUN IN OLDEBROEK

OLDEBROEK – ‘t LOO – Afgelopen zaterdag was bij de ATB Vereniging Oldebroek op ’t Loo de 3 e wedstrijd van Maxi Promo Run Bike Run Competitie. Ook Olympisch en Wereld Kampioen Wielrennen Anna van der Breggen uit Zwolle ging van start.


Foto: Anna van der Breggen(©Marco van Doorn)

Vele jaren kwam Anna iedere zaterdagmiddag tijdens de wintercompetities in Oldebroek deelnemen. Anna is bekend als klimster, tijdrijdspecialiste en klassementsrenner. Begin dit jaar wist zij samen met de Deense Annika Langvad in Zuid Afrika nog de legendarische Mountainbike wedstrijd de Cape Epic te winnen. In Oldebroek bestond de Run Bike Run uit 4 kilometer lopen, 12 kilometer ATB’en en
afsluitend 3 kilometer lopen. Bij de eerste loop kilometers moest Anna wat terrein prijs geven. Maar eenmaal op de mountainbike maakte zij snelheid en wist een ruime voorsprong op te bouwen. Met deze ruime voorsprong begon zij aan de laatste loop van 3 kilometer en wist deze winnend af te sluiten. Met een voorsprong van 2 minuten en 7 seconden ging zij er met de winst vandoor. De tweede plaats ging in de categorie dames 16+ naar de triatleet Marijke Harmsma uit Bovensmilde. De derde plaats was voor Marie Klein uit Hattem. Anna van der Breggen was onder de indruk van de prachtige accommodatie van de ATB Vereniging Oldebroek. Deze editie van de Veldkamp Witgoed Run Bike Run Oldebroek was dan ook een geslaagde wedstrijd. De Run Bike Run Oldebroek is een wedstrijdstichting ontstaan uit een samenwerking tussen ATB Vereniging Oldebroek en Atletiekvereniging De Gemzen.

Hierbij een link van het interview wat wij met Anna van der Breggen maakte:

 

De MaxiPromo Veluwse Run Bike Run Competitie 2019 – 2020 bestaat uit vijf wedstrijden. Drie zijn er nu verreden Harderwijk, Zeewolde en Oldebroek. 15 februari 2020 staat Nijkerk op de agenda en de finale is op 9 mei 2020 in Nunspeet.
Zowel solo als duo’s staan aan de start in deze competitie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *